Υδραυλικά πλοίων

Τα υδραυλικά των πλοίων και των σκαφών είναι πολύ πιο εύκολα από τα υδραυλικά στο σπίτι, κυρίως επειδή δεν περιλαμβάνουν άκαμπτους σωλήνες που τρέχουν ή φράζουν μέσα σε συμπαγείς τοίχους. Η Αποφράξεις Αντωνίου βρίσκεται κοντά σας όλο το 24ωρο, οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε. Στην πραγματικότητα, οι σωλήνες χρησιμοποιούνται σπάνια στα σκάφη, αντικαθίστανται από ευκολότερους στη χρήση εύκαμπτους σωλήνες. Εδώ είναι μια επισκόπηση ενός τυπικού συστήματος νερού σε ένα πλοίο ή σκάφος.

Δεξαμενές

Επειδή το νερό είναι βαρύ, οι δεξαμενές πρέπει να τοποθετηθούν χαμηλά στο πλοίο, όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος. Και είναι ένα σχετικά απλός τρόπος  για να προσθέσετε επιπλέον δεξαμενές. Οι εύκαμπτες δεξαμενές πολυαιθυλενίου είναι διαθέσιμες σε εκατοντάδες σχήματα και μεγέθη.

Οι δεξαμενές νερού συνήθως έχουν τρεις θύρες με σπείρωμα. Μια για την παροχή στο σύστημα, μια για το σωλήνα εξαερισμού και μια για το λάστιχο γεμίσματος. Ο σωλήνας με σπείρωμα επιτρέπει τις συνδέσεις με άλλες σωλήνες ενώ η γραμμή εξαερισμού οδηγείτε ψηλά στο σκάφος πάνω από τη δεξαμενή. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι αν ο εξαερισμός δεν είναι ποιο ψηλά, θα υπερχείλιση η δεξαμενή όταν τη γεμίζετε.

Σωληνώσεις

Οι σωληνώσεις τροφοδοσίας για ένα σύστημα νερού σε πλοίο ή σκάφος πρέπει να είναι μη τοξικό, μη μολυσματικό, χωρίς γεύση, και εγκεκριμένο για πόσιμο νερό. Εάν το σύστημα λειτουργεί υπό πίεση ή μεταφέρει ζεστό νερό, η σωλήνωση πρέπει να είναι κατάλληλη.

Η παραδοσιακή επιλογή για υδραυλικά σύστημα νερού είναι το καθαρό PVC ενισχυμένο με πλεξούδα πολυεστέρα. Τον ίδιο τύπου σωλήνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τις συνδέσεις για το γέμισμα των δεξαμενών και τον εξαερισμό.

Τα τελευταία χρόνια ο ημιάκαμπτος σωλήνας πολυαιθυλενίου(PE), είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα υδραυλικά σκαφών. Με τα εξαρτήματα ταχείας σύνδεσης, ένα σύστημα παροχής νερού σωλήνα PE συναρμολογείτε με την απλότητα ενός παιχνιδιού.

Η αδιαφανής ή τουλάχιστον ημιδιαφανής φύση του PE σωλήνα αποτρέπει την ανάπτυξη των μικροβίων που μπορεί να είναι πρόβλημα. Η σωλήνωση υπάρχει σε χρώμα κόκκινο για ζεστό νερό και μπλε για το κρύο και μπορεί να κάνει πιο εύκολο τον εντοπισμό των διαρροών.

Επειδή η σωλήνωση είναι λιγότερο ευέλικτη από το σωλήνα PVC και πρέπει να κοπεί στα σωστά μήκη, ένα PE υδραυλικό σύστημα είναι ελαφρώς πιο απαιτητικό για την εγκατάσταση του. Ωστόσο, το αρνητικό για τα PE υδραυλικά είναι το κόστος των εξαρτημάτων ενώ από τη θετική τους πλευρά, η σωλήνωση είναι στην πραγματικότητα φθηνότερη από το ενισχυμένο καθαρό σωλήνα PVC.

Αντλίες

Οι αντλίες νερού σε ένα σκάφος μπορεί να είναι είτε ηλεκτρικές ή χειροκίνητες. Μια ηλεκτρική αντλία συμπιέζει ολόκληρο το σύστημα νερού. Οι περισσότερες ηλεκτρικές αντλίες έχουν έναν διακόπτη πίεσης που ενεργοποιείται όταν η πίεση πέφτει κάτω από μια σειρά τιμών, συνήθως περίπου 30 ή 40 PSI.

Ανοίγοντας οποιαδήποτε βρύση στο σκάφος απελευθερώνετε πίεση και έτσι προκαλεί την αντλία να λειτουργήσει.. Η είσοδος μιας ηλεκτρικής αντλίας συνδέεται απευθείας με την δεξαμενής (ή με τη πολυδεξαμενή) και παρέχει νερό σε όλες τις βρύσες και τις συσκευές.

Οι χειροκίνητες αντλίες, που λειτουργούν με το χέρι ή το πόδι, παρέχουν ένα μόνο πώμα συνδεδεμένο απευθείας στην πλευρά εξόδου της αντλίας. Δεν απαιτείται ρυθμιστική βαλβίδα και η ροή του νερού ελέγχεται από τη λειτουργία της αντλίας. Το πρωταρχικό πλεονέκτημα των χειροκίνητων αντλιών είναι ότι μειώνουν δραματικά τα απορρίμματα νερού, μια σημαντική ανησυχία για τα σκάφη που περνούν μεγάλες περιόδους μακριά από την ακτή.

Βρύσες

Οι βρύσες είναι το απόλυτο τερματικό για τις γραμμές του συστήματος νερού. Οι χειροκίνητες αντλίες απαιτούν απλές θήκες, οι βρύσες των πλοίων και σκαφών διαφέρουν από εκείνες που βρίσκονται στα σπίτια μας. Οι μικτές βρύσες απαιτούν δύο συνδέσεις, μία από την κρύα πλευρά της γραμμής τροφοδοσίας και η άλλη από την καυτή πλευρά του θερμαντήρα νερού.

Αποχετεύσεις

Η αποχέτευση του νεροχύτη συνήθως συνδέεται με ενισχυμένο ελαστικό λάστιχο στο μέσο του κύτους. Σε ένα ιστιοφόρο, οι νεροχύτες είναι καλύτερο να βρίσκονται κοντά στην κεντρική γραμμή του σκάφους. Οι συλλέκτες είναι συχνά καλά κλεισμένοι και μπορεί να είναι καρφωμένοι για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πλημμύρας ή φραγής.

Σε περίπτωση όμως που χρειαστείτε λύση στην απόφραξη του πλοίου σας, ή για αποφράξεις σεντίνας οι Αποφράξεις πλοίων Κηφισιάς και το έμπειρο προσωπικό τους είναι έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν.

Δείτε περισσότερα άρθρα εδώ: