Αιτίες για τη δυσοσμία του μπάνιου

Σε όλους αρέσει να έχουν ένα καθαρό, τακτοποιημένο μπάνιο με ευχάριστο άρωμα. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει πάντα, καθώς υπάρχουν αιτίες για τη δυσοσμία του μπάνιου. Μερικές φορές μια οσμή αποχέτευσης στο μπάνιο είναι τόσο δυσάρεστη που τα αποσμητικά χώρου ή ο εξαερισμός δεν μπορούν να βοηθήσουν. Μερικές φορές, μπορείτε να αισθανθείτε τη δυσωδία αφού χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα. Ωστόσο, η μυρωδιά αποχέτευσης στο μπάνιο σημαίνει ότι έχετε πρόβλημα με τις αποχετεύσεις που πρέπει να λύσετε το συντομότερο δυνατό. Οι Αποφράξεις Κηφισιά μπορούν να σας βοηθήσουν!

Το αποσμητικό χώρου είναι απλώς μια προσωρινή λύση για αυτό το δυσάρεστο πρόβλημα. Μερικές φορές τα ελαττωματικά υδραυλικά προκαλούν άσχημη μυρωδιά στο μπάνιο σας. Εάν το μπάνιο σας είναι δύσοσμο, πρέπει να μάθετε τη βασική αιτία του και να το διορθώσετε. Οι αιτίες  που προκαλούν δυσάρεστη οσμή στο μπάνιο μπορεί να είναι:

1. Βουλωμένες αποχετεύσεις

Η απόφραξη μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστη μυρωδιά στο μπάνιο σας. Με την πάροδο του χρόνου, τα μακριά μαλλιά, βρωμιά, σαπούνι, λάδι κ.λπ. συσσωρεύονται στους σωλήνες και μπλοκάρουν το πέρασμα του νερού. Ως αποτέλεσμα, το νερό δεν μπορεί να περάσει μέσα από το φραγμένο αγωγό.

Αυτό το νερό και τα συσσωρευμένα απορρίμματα δημιουργούν δυσοσμία στο μπάνιο σας. Για να ξεμπλοκάρετε τους σωλήνες αποστράγγισης, αφαιρέστε και καθαρίστε τα απόβλητα στους σωλήνες μόνοι σας ή καλέστε έναν υδραυλικό από τις Αποφράξεις Κηφισιά για να λύσει το πρόβλημα.

2. Στεγνοί σωλήνες

Οι ξηροί σωλήνες προκαλούν επίσης άσχημη μυρωδιά στο μπάνιο σας. Τα εξαρτήματα μπάνιου όπως νιπτήρας, τουαλέτα, μπανιέρα, ντους συνδέονται με σωλήνα σχήματος U. Αυτός ο σωλήνας σχήματος U συνδέεται με τον σωλήνα λυμάτων. Αυτός ο σωλήνας λυμάτων κρύβεται στον τοίχο και δεν είναι ορατός.

Το ένα άκρο αυτού του σωλήνα λυμάτων συνδέεται με το σύστημα αποχέτευσης και το άλλο άκρο οδηγεί μέχρι την οροφή, αφήνοντας καθαρό αέρα μέσα και ωθώντας δύσοσμα αέρια αποχέτευσης να εξαερώσουν στην ανοιχτή ατμόσφαιρα.

Σε κανονικές συνθήκες εργασίας, μια μικρή ποσότητα νερού παραμένει στον σωλήνα αφού κλείσετε τη βρύση, ξεπλύνετε την τουαλέτα ή κλείστε την κεφαλή του ντους. Αυτό το νερό λειτουργεί ως μεμβράνη και εμποδίζει την είσοδο βρώμικων αερίων από το σύστημα αποχέτευσης στο μπάνιο σας.

Με αυτόν τον τρόπο τα αέρια αποχέτευσης ρέουν πέρα ​​από το μπάνιο σας και έξω από το σωλήνα εξαερισμού στην οροφή. Αλλά όταν το νερό στην παγίδα σχήματος U στεγνώνει, τα αέρια δεν εξαερίζονται στην οροφή αλλά εισέρχονται στο μπάνιο σας. Η λύση είναι να ρίξετε λίγο νερό στους σωλήνες. Αυτό θα εξαλείψει το πρόβλημα της μυρωδιάς στο μπάνιο.

3. Βρώμικο μπάνιο

Ένας από τους βασικούς λόγους της δυσοσμίας είναι ότι το μπάνιο σας δεν έχει καθαριστεί επαρκώς. Εάν δεν καθαρίζετε τακτικά το μπάνιο σας, τότε τα μικρόβια και τα βακτήρια αναπτύσσονται στο μπάνιο σας. Αυτή η ανάπτυξη βακτηριδίων στο κάθισμα τουαλέτας, του νιπτήρα, του βρώμικου δαπέδου προκαλεί άσχημη μυρωδιά. Καθαρίζετε τακτικά το μπάνιο σας και διατηρείτε το φρέσκο και χωρίς μικρόβια.

4. Χαλασμένη σιλικόνη τουαλέτας

Η περιοχή όπου η τουαλέτα είναι συνδεδεμένη στο πάτωμα περιβάλλεται από σιλικόνη συνήθως. Η σφράγιση δημιουργεί ένα ισχυρό, αδιαπέραστο φράγμα που εμποδίζει τη διαρροή υδάτων στο μπάνιο και στο πάτωμα. Δυστυχώς, η σιλικόνη δεν είναι σχεδιασμένη να διαρκεί για πάντα. Με την πάροδο του χρόνου, η σιλικόνη εξασθενεί, προκαλώντας χαλάρωση της σύνδεσης. Αυτό επιτρέπει στις μυρωδιές, τα απόβλητα νερού και τα λύματα να επηρεάσουν το σπίτι και την υγεία σας. Επίσης, προκαλεί την τουαλέτα σας να είναι ασταθής όταν κάθεστε σε αυτήν.

Χωρίς άμεση επισκευή της στεγανοποιητικής σιλικόνης, επιπλέον νερό και λύματα μπορούν να χυθούν στο πάτωμα σας. Αυτά προκαλούν υπερβολική ζημιά στο πάτωμα. ακόμη και ανάπτυξη μούχλας. Φυσικά, οι δυσάρεστες οσμές θα είναι επίσης πιο εμφανείς. Οι υδραυλικοί μας θα μπορούν να αντικαταστήσουν τη σιλικόνη και να ασφαλίσουν την τουαλέτα σε ευθυγραμμισμένη κατάσταση για την αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων.

5. Ανεπαρκής αερισμός

Αυτό δεν είναι απαραίτητα υδραυλικό πρόβλημα, αλλά είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη. Τα μπάνια περιέχουν υγρασία και το υγρό περιβάλλον τους μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη μούχλας. Ο επαρκής εξαερισμός είναι απαραίτητος για τη ροή του αέρα στο δωμάτιο και για την απομάκρυνση της υγρασίας που βοηθά στην ανάπτυξη της μυρωδιάς μούχλας. Ο φυσικός αερισμός, όπως ένα ανοιχτό παράθυρο, μπορεί να διασφαλίσει ότι ο ατμός μπορεί να διαφύγει από το μπάνιο.

6. Δυσοσμία από το σιφόνι

Το καθημερινό ντους οδηγεί στο σχηματισμό λυμάτων που προέρχονται από νεκρά κύτταρα του δέρματος, πηκτές ντους και μαλλιά. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα αποθέματα φράζουν την αποχέτευση και προκαλούν τόσο δυσάρεστες οσμές όσο και αργή διαρροή νερού. Είναι καιρός, αν αντιμετωπίζετε τέτοιο πρόβλημα, να καθαρίσετε την αποχέτευση.

Ευτυχώς, αυτό είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας αντί να καλέσετε έναν υδραυλικό. Από την άλλη πλευρά, ο καθαρισμός των ιζημάτων στην αποχέτευση είναι μια δύσκολη δουλειά, οπότε καλέστε τις Αποφράξεις Κηφισιά για να αποφύγετε να κάνετε αυτό το βρώμικο έργο μόνοι σας.

Μόλις αποφασίσετε να καθαρίσετε την αποχέτευση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το σιφόνι της μπανιέρας με ένα κατσαβίδι. Στη συνέχεια, πιάστε το έτοιμο δοχείο με ένα μείγμα βραστό νερό και λευκό ξύδι. Αδειάστε αργά το νερό κάτω από την αποχέτευση σε συνεχή ροή. Στη συνέχεια, πρέπει να ρίξετε ένα έως δύο φλιτζάνια μαγειρική σόδα και να το αφήσετε να μείνει εκεί για τουλάχιστον δύο ώρες.

Το τρίτο βήμα είναι να ρίξουμε βραστό νερό στο σιφόνι για άλλη μια φορά. Ο συνδυασμός της μαγειρικής σόδας και του ξιδιού θα καταστρέψει τα αποθέματα στον αγωγό. Τέλος, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα αποστράγγισης για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα, αφήστε το νερό να τρέξει για λίγα λεπτά και βιδώστε το σιφόνι στη θέση του.

7. Δυσοσμία από τον νεροχύτη

Εάν δεν χρησιμοποιείτε το νεροχύτη τακτικά, η βρωμιά και η μούχλα θα συσσωρευτεί εκεί, κάτι που θα προκαλέσει δυσάρεστη οσμή. Λύστε αυτό το πρόβλημα τρίβοντας το εσωτερικό του νεροχύτη με μια βούρτσα. Στη συνέχεια, ρίξτε υδροχλωρικό οξύ ή κάποιο εμπορικό καθαριστικό μέσα από την οπή, αφήστε το να δράσει για λίγο και ξεπλύνετε.

Καλέστε μας για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να αγνοείτε τη μυρωδιά του μπάνιου. Εκτός από το ότι είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για το σπίτι σας, μπορεί επίσης να βλάψει την υγεία σας.

Μπορείτε να καθαρίσετε γρήγορα τη φραγμένη αποχέτευση, να αφαιρέσετε τα συσσωρευμένα απορρίμματα και να αντικαταστήσετε τη σιλικόνη γύρω από την τουαλέτα. Ωστόσο, εάν η μυρωδιά είναι επίμονη, είναι καιρός οι ειδικοί της Αποφράξεις Κηφισιά να αναλάβουν δράση. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις αιτίες για τη δυσοσμία του μπάνιου, για να τις αντιμετωπίσετε.